The Human Safety Net’in 2022 Sosyal Etki Raporu sonuçları açıklandı

Dünyanın farklı coğrafyalarında, savunmasız koşullarda yaşayan insanların potansiyellerini ortaya çıkarmak, böylece ailelerin ve toplulukların yaşamlarını dönüştürebilmelerine destek sağlamak amacıyla farklı projeler yürüten The Human Safety Net’in 2023 Sosyal Etki Raporu yayınlandı. Avrupa, Asya ve Güney Amerika’daki kar amacı gütmeyen kuruluşların ve özel sektörün güçlerini bir araya getiren ve 0-6 yaş arasında çocuğu olan handikaplı aileleri destekleyen program, tüm insanlığa yardım eden küresel bir hareket olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de de Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile iş birliği halinde farklı yardım ve destek projeleri yürüten The Human Safety Net, 2022 yılında 24 farklı ülkede, 77 sivil toplum kuruluşu ortağı ile ağını etkinleştirerek 263.000’den fazla insanın hayatında olumlu bir etki yarattı.

İnsanların hayatlarında ekonomik ve sosyal etki yaratılıyor

Generali’nin sorumlu bir vatandaş, işveren, yatırımcı ve sigortacı olarak ayak izini geliştirmeye yönelik süregelen çabasındaki sürdürülebilirlik yolculuğunun stratejik bir parçası olan The Human Safety Net, hassas koşullara sahip insanları hem ekonomik hem de sosyal değer yaratmak adına desteklemeyi sürdürüyor. Program, 2017’den bu yana 260.000 ebeveyn ve çocuğa ve 3.700’den fazla mülteciye ulaştı. 2022’de toplanan verilere göre, ulaşılan çocukların %80’inden fazlası erken çocukluk öğrenim fırsatlarını artırdı.

The Human Safety Net, beşinci faaliyet yılında dünya çapında 391 lokasyonda 260.113 ebeveyn ve çocuğa ulaştı. 2022’de 3.400’den fazla çalışan ve temsilci, zamanlarını ve enerjilerini kendi topluluklarında gönüllü olarak ya da sosyal ve ticari sektörler arasındaki diyaloğu genişleten 500 elçiden biri olarak programa dahil oldu.

Türkiye’de AÇEV ile projeler yürütülüyor

The Human Safety Net, Generali’nin sorumlu bir vatandaş, işveren, yatırımcı ve sigortacı olarak ayak izini geliştirmeye yönelik süregelen çabasındaki sürdürülebilirlik yolculuğunun stratejik bir parçası. Tüm dünyada şirket çalışanlarının bağlılığı ve becerileri sayesinde erişimini genişleten programın Türkiye tarafında ise Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile iş birliği halinde farklı projeler yürütülüyor. 2019 yılında başlayan iş birliği çerçevesinde farklı sosyoekonomik düzeylerdeki annelere, temel ve ileri düzey eğitim programları ile çocuklarının gelişimini destekleme konusunda eğitimler sunduğu “Anne Destek Programı” ve farklı eğitim programları ile çocukların dil becerilerini geliştirmeyi, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Okuyan Bir Gelecek Programı” aralıksız devam ediyor.

Bu çalışmalar ile kapsayıcı ve kaliteli eğitim sağlanması ve ebeveynler ile çocuklar için yaşam boyu öğrenme fırsatlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Sağlıklı bir yaşam ortamının sağlanması ve ebeveynler ile çocukların geleceğinin desteklenmesinin hedeflendiği The Human Safety Net ile savunmasız koşullarda yaşayan çocukların gelişimlerini en iyi şekilde desteklemek için bakıcıları güçlendirilmesi ve tam potansiyellerine ulaşmaları sağlanıyor.

 

bir yorum bırakın