Sürekli meşgul olanlara 5 altın öneri

Özelikle pandeminin getirdiği yeni yaşam ve çalışma koşullarıyla birlikte meşgul olan insan sayısı giderek artıyor. Bu artış ise beraberinde özel hayata ya da iş hayatına dair birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Dijital pazarlama, pazarlama, marka danışmanlığı ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem olarak, bu durumun önüne geçecek önerileri sizler için derledik.

Ajanda kullanın

Ajanda tutmak eski bir yöntem olarak gözükse de iş ve günlük hayatı fazlasıyla kolaylaştırmaktadır. Yapılacakların planlanmasının hem özel hem de iş hayatında süreçleri hızlandırdığı ve kolaylaştırdığı unutulmamalıdır.

Zamanı doğru kurgulayın

Zaman yönetimi her dönem insanların en önemli sorunları arasında yer almıştır. Yapılacakları planlamanızın ardından, her bir iş kalemine ya da özel hayatınızda tamamlamanız gereken noktaya dair harcanacak zamanı da planlayın.

Teknolojik aletlerden uzak durun

Unutmayın, teknolojik cihazlardan gelen bildirimler, mesajlar ve mailler sürekli meşgul olma halinin devamını sağlamaktadır. Mümkün olduğu kadar bu araçların kullanımını minimuma düşürün.

Doğru nefes alın

Doğru nefes almak hem vücuda hem de ruh sağlığı açısından oldukça önemlidir. Meşgul olunan ve stresin yükseldiği durumlarda mümkünse küçük bir ara verin. Derin ve doğru nefesler alıp vererek vücudunuzun rahatlamasını sağlayın.

İş yükünüzü hafifletin

Sürekli meşgul olan insanların en önemli sorunlarından biri iş yükünü tek başına sahiplenmek ve diğer insanlardan yardım almamak gelmektedir. Eğer böyle biriyseniz buna hemen dur deyin. İş yükünüzü müsait olan ekip arkadaşlarınızla bölüşün.

 

 

bir yorum bırakın