Reklam ajansı Perfection İstanbul’un İletişim Direktörlüğüne yeni isim

Reklam ajansı Perfection İstanbul’da dijital iletişim direktörlüğü görevine Yasin Bozdemir getirildi.

Deneyimli kadrosu ve son dönemlerde imza attığı yaratıcı projelerle ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren reklam ajansı Perfection İstanbul’da dijital iletişim direktörlüğü görevine Yasin Bozdemir getirildi. Bozdemir, Perfection İstanbul’un dijital iletişim süreçlerinin geliştirilmesi, uygulanması ve yönetilmesinden sorumlu olacak.

Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamlayan Yasin Bozdemir, ardından Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu. 2004’te Alice BBDO ve Proximity İstanbul’da çalışarak reklamcılık kariyerine Jr. Reklam Yazarı olarak başladı. İlerleyen yıllarda; sosyal medya eğitimleri, yaratıcı yazarlık, eğitimciler için çocuklar açısından medya okuryazarlığı eğitimleri aldı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra Tolga Gariboğlu’nun Konsensus TV adlı ajansında başta “Hugo” olmak üzere birçok televizyon programının içeriğini yazdı. Bu çatı altında online/offline çocuk dergilerinin metin yazarlığını ve web editörlüğünü üstlendi. Masallara ve en başta “Jules Verne”e olan merakı, onu hikâyeler araştırmaya ve biriktirmeye yöneltti. Bu ilgisi onu 2007 yılında düzenlenen Robert McKee seminerlerine sürükledi. Reklamcılık ve hikâye anlatıcılığı üzerine yaptığı araştırmalar sayesinde global ve yerel reklam ajanslarının reklam yazarı olarak çalıştı. 2008 yılında metin yazarı olarak devam ettirdiği kariyerinde 5. Dünya Su Forumu’nun yazarlığını ve editörlüğünü üstlendi.

Sağlık iletişimi deneyiminin temellerini “sağlık haberlerinin” toplum sağlığı için doğru başlık ve içerikle anlatılması özelinde kişisel olarak sürdürdüğü çalışmalarla edindi. 2013 yılında kişisel olarak ilgilenmeye devam ettiği niş alan, onun 110 Kadıköy-Taksim otobüsünde karşılaştığı bir arkadaşı aracılığı ile “Acıbadem Sağlık Grubu”yla görüşmesini sağladı. Burada “Dijital Medya Uzmanı” olarak görev aldı. Daha sonra Havas Worldwide bünyesinde bulunan Project House Health’te sosyal medya ekip lideri olarak çalıştı. Bayer, GSK, Pfizer, Novartis, Merck, Boehringer Ingelheim, Sanofi, Omega Pharma ve, Eczacıbaşı gibi markaların hem ürün içeriklerinin hem de dijital kurumsal iletişimlerinin kreatif & strateji süreçlerini yönetti.

Kariyerine dil eğitimi almak üzere kısa bir süre ara verdi ve İsviçre’ye gitti. Türkiye’ye döndükten sonra Teşkilat ICOM reklam ajansında Head of Social Media ve daha sonra Dijital İletişim Direktörü olarak görev aldı.

Detaylı Bilgi İçin: Ajans Dijital Kalem / 0212 288 96 18 / [email protected]

bir yorum bırakın