Online Güvenliğinizi Artıracak 5 Öneri

Dijital dünyadaki kişi sayısının her gün artması beraberinde güvenlik sorunlarını getiriyor. Bu sorunların başında ise hesapların ele geçirmesini veya bilgileri çalınması geliyor. Ancak bu riskleri önceleyecek ve kişisel verileri koruyacak basit önlemler bulunuyor. Dijital pazarlama, pazarlama, marka danışmanlığı ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem olarak bu önerileri sizler için derledik.

Verileri yedeklemek

Dijital verileri yedeklemek, kişisel verileri korumanın en basit yöntemlerinden biridir. Mümkünse verilerin yedeklenmesi düzenli periyodlarla yapılmalıdır.

Şifreleri düzenli değiştirmek

Mevcut şifreler kötü niyetli kişilerin ilk hedeflerinden biridir. Şifreler, en az 10-15 karakter uzunluğunda olmalı ve mümkün olduğunca sık değiştirilmelidir.

Adres bilgilerini gizli tutmak

Doğum günü veya yaşanılan yer gibi bilgiler sosyal medya platformlarında paylaşılmamalıdır. Adres bilgileri mümkün olduğunca gizli tutulmalıdır.

Antivirüs yazılımı kullanmak

Kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmanın en iyi yolu, iyi bir antivirüs yazılımına sahip olmaktır.

Wifi şifresini güçlendirmek

Wifi sinyalleri genellikle evin dışına kadar ulaştığından bilgisayar korsanları için kolay bir hedef olur. Basit olmayan, güvenli bir şifre oluşturarak bu duruma önlem alınabilir.

 

 

bir yorum bırakın