Kariyer yolunda yapılmaması gereken hatalar

İş hayatı süresince başarılı ve iyi bir kariyer sahip olmak ve bunun devamlılığını sağlamak çoğu zaman zor bir süreçtir. Birçok farklı etmene bağlı olan bu süreçte sürekli yükselen bir grafik izlemek için her an tetikte olmalı ve doru hamleleri yapmalısınız. Atacağınız her doğru adım sizi başarıya doğru götürecek ve hatalardan koruyacaktır.  Kariyer boyunca  yapmanız gerekenlerden birkaçını bu yazı da bulacaksınız.

Siz tek ve en değerli değilsiniz

Kariyer uzmanlarına göre iş yerinizde oluşturduğunuz algı oldukça önemlidir. Kendiniz ile fazla övünmeniz, yöneticilerinizin veya işverenlerinizin size karşı bakış açısını olumsuz biçimde etkileyebilir. Bunun yerine yaptığınız işlerin kalitesiyle ön plana çıkmaya özen gösterin. Bu sayede yaptığınız hatalarda dahi yöneticileriniz veya işvereniniz size destek olacaktır. Vazgeçilmez olmadığınızın bilincinde olun ve kariyerinize yön verirken bu bilinçle hareket edin.

Bazı şeyler sizin dışınızda gelişebilir

Kariyer planlamanızı yaparken kendinize koyduğunuz hedeflere her zaman ulaşamayabilirsiniz. Bu noktada önünüze çıkan fırsatları görmek ve bu fırsatları doğru bir şekilde değerlendirmek vazgeçilmez amaçlarınızdan biri olmalıdır. Bu fırsatları görmenizi ve değerlendirmenizi engelleyen en büyük etkenlerden biri ise, her şeyi kontrol altına alma isteğinizdir. Bu hataya düşmemeye dikkat edin.

Network ağı çok önemli

Çalışanların ve çalışma adaylarının yaptığı yanlışların başında bağlantılara bağlı iş yönetimi geliyor. İş dünyasında bağlantılar oldukça önemlidir. Fakat bağlantılarınız ile ilişkilerinizin sürekliliğini sağlayacak iletişim biçimi daha da önemlidir. Sadece işiniz olduğunda bağlantılarınız ile iletişime geçmeniz sizin hakkınızda olumsuz bir algının oluşmasını neden olacaktır. Dolayısıyla bağlantılarınızla doğru ve gerçek ilişkiler kurun. Karşılıklı güvenin her zaman kazandıracağını unutmayın.

Mutlu olmayı ihmal etmeyin

Kariyeriniz boyunca mutsuz olduğunuzu hissettiğiniz işleri yapmaktan kaçının. Bulunduğunuz pozisyon veya çalıştığınız şirket her ne kadar güçlü bir konumda olsa da mutsuz bir iş yaşamı sürdürdüğünüz takdirde başarısız olacağınızı unutmayın. Her zaman içinde bulunduğunuz şartları düşünerek hareket edin ve mutluluğun başarının anahtarı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Tecrübenize çok fazla güvenmeyin

İş dünyasında edindiğiniz tecrübeler oldukça önemlidir ve başarınıza büyük ölçüde katkı sunar. Ancak tecrübenize çok fazla güvenmeyin. Aksi takdirde yeteneklerinizi köreltebilir ve pazarlama gücünüzü yitirebilirsiniz. Kariyeriniz boyunca sürekli olarak eksik olduğunuzu düşündüğünüz noktalarda eğitimler almaya ve bu eksikliklerin üzerine gitmeye önem verin.

Davranışlarınıza dikkat edin

Kariyeriniz boyunca ne çok kibirli ne de çok fazla mütevazi bir karakter olmayın. Bu durum başarılarınızın önüne geçer ve sizinle ilgili olumsuz bir algının oluşmasına zemin hazırlar. İş hiyerarşisinde altınızda veya üstünüzde yer alan tüm isimlere eşit mesafede bulunun ve iş ilişkilerinizi doğru bir biçimde yönetin. 

 

bir yorum bırakın