İyi bir “Vlogger” olmak için neler yapmalısınız?

Son zamanlarda ne giyeceğimizden hangi yemeği yiyeceğimize kadar seçimlerimizde bizlere yardımcı olan bloggerlar daha hareketli bir dünyaya adım atarak vlogları ile hayatımıza giriş yaptılar. Hemen her konuda çektikleri videoları kendi hesaplarında paylaşarak bizlere hayatın farklı kapılarını açan vloggerlar aslında yepyeni bir sektörün de kurucuları. Hayatlarımızda yer alan ilgi çekici konuları farklı bakış açılarıyla yeniden yorumlamamıza da sebep olan vloggerlar günlük yaşama dair farklı konularda bizlere öneriler sunmaya devam ediyorlar. Sizin de farklı alanlarda söyleyecek sözleriniz var ise iyi bir vlogger olma yolunda atmanız gereken adımları bu yazıda bulabilirsiniz.

Peki iyi bir vlogger olmak için neler yapmanız gerekiyor? İşte Ajans Dijital Kalem editörleri sizler için derledi;

Niş bir konu belirleyin

“Büyük bir gölde küçük bir balık olacağına, küçük bir gölde büyük bir balık ol!” sözü aslına bakıldığında çok iddialı bir söylem. Öncelikle bu işi yapmak ve insanlara bir şeyler anlatmak istiyorsanız ne anlatacağınızı belirlemelisiniz. Kendi bakış açınızla sunacağınız bu videolar için öncelikle kendinize bir alan seçmelisiniz.

Markanızın hatlarını çizin

Açacağınız Youtube kanalı artık sizin markanız olacak. Tıpkı bir marka yaratım ve geliştirme sürecinde olduğu tüm yönleriyle onu kurgulamalısınız. Her bir unsuruyla akılda kalıcı, özgün ve samimi hatları içerisinde barındırmalı. Kullanacağınız isim sizi yansıtmalı.

Rakip analizi yapın

Seçtiğiniz konu çerçevesinde daha önce bu işi yapmış ve halen de yapmakta olan birçok kişiyle karşılaşacaksınız. Bu videoları kesinlikle göz ardı etmeyin ve izleyin. Yaptığınız işte rakibiniz olarak adlandırabileceğiniz isimlerin neler yaptıklarını, hatalarını ve iyi yanlarını mutlaka keşfetmelisiniz.

Yayın planınızı hazırlayın

Profesyonel olarak bir vlog yönetmek için yaptığınız her şeyi belgelemelisiniz. Her hareketinizi, oluşturduğunuz her videoyu, uygulayacağınız her stratejiyi bir format haline getirmeli ve planlamalısınız.

Profesyonel vlog ekipmanı kullanın

Koltuğun başına geçip kendinizi izleyici yerine koymanın vakti geldi! “Bir izleyici olsaydım ne izlerdim?” sorusunun cevabını verdikten sonra nasıl izlemek isteyeceğinizi de yavaş yavaş belirlemiş olmalısınız.

 Görüntüleyenlerinizle etkileşimi düşürmeyin

Videolarınızda interaktif ton kullanımı, başarılı bir vlogger olmanın tarifinde önemli bir bileşendir. Anlaşılır bir şekilde interaktif ton, izleyiciye doğrudan hitap eder ve onları tam önünüzde oturmuş gibi hissettirir.

Sosyal medya paylaşımlarınızla destekleyin

Keşfedilmenize ve uzun süre bilinirliğinize sebep olacak en önemli mecraların başında sosyal medya geliyor. Anlık etkileşimlerin ve kolay keşfedilebilirliğin de adresi olacak sosyal medya hesaplarınız aynı zamanda viral olmaya giden altın bir yoldur.

 

bir yorum bırakın