Girişimcilere hangi oluşumlar destek veriyor?

Girişimcilere hangi oluşumlar destek veriyor?

Son 10 yılın gözde kavramı girişimcilik, ülkemizde de oldukça fazla rağbet görüyor. Özellikle dijital dünyanın gelişimi ile birlikte bu kavram popülerliğini artırıyor. Bir girişim fikri olan ya da gerçekleştirdiği girişime yeterli kaynak bulamayan girişimcilere yönelik farklı oluşumlar maddi ve manevi destekler sağlıyor. Dijital pazarlama, pazarlama, marka danışmanlığı ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem olarak, girişimcileri destekleyen oluşumlardan altı tanesini sizler için sıraladık. 

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM)

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yeni iş fikirlerinin ticarileşmesini ve büyümesini destekleyen, girişimcilik ve inovasyon üzerine profesyonel destek veren bir oluşum.

Endeavor Türkiye

Küresel bir kuruluş olan Endeavor, farklı fikirleri olan girişimcileri ve iş insanlarını buluşturan bir kuruluş. Sürdürülebilir bir ekonomiyi amaçlayan Endeavor, Türkiye’de 2006 yılından bu yana girişimcilere destek veriyor.

İTÜ Çekirdek

40’tan fazla paydaşıyla girişimciler ile şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren İTÜ Çekirdek, geniş yelpazeye sahip ve birçok alan hitap eden bir girişimcilik platformudur. İTÜ Çekirdek bugüne kadar 5 bin 896 girişimciye ve 2 bin 698 girişime destek oldu.

KOBİ A.Ş.

KOBİ A.Ş.’de bulunan yatırımcılar, 5-6 yıl içerisinde yatırımının geri dönüş sağlayacağını düşündükleri girişimlerin maksimum yüzde 49’una ortak olarak yatırım yapıyorlar. KOBİ A.Ş.’deki yatırımcılar; yatırım yapacakları şirketin Sanayi Bakanlığı’nca yayınlanan son tebliğe uygun olmasına, farklılık yaratmasına dikkat ediyor.

KOSGEB

Herhangi bir girişimi veya girişim fikri olan herkesin ilk etapta aklına gelen kurum olarak KOSGEB, girişimcilerin eğitimlerinde de oldukça önemli rol oynuyor. KOSGEB girişimcilere 60 saatlik bir eğitim programı uyguluyor ve sunulan projenin onaylanması durumunda 50 bin TL gibi bir fonu hibe ediyor. Ayrıca girişimin ilerleme dönemlerinde de çeşitli destek kredileri fırsatı sunuyor.

Melek Yatırımcılar Derneği

Girişimcilik dünyasının trend kavramlarından biri de son dönemlerde oldukça gündemde olan melek yatırımcılar. Melek yatırımcıların bir araya geldiği Melek Yatırımcılar Derneği, yeterli sermayesi olmayan girişimcileri yerli ve yabancı finans kaynakları ile buluşturuyor.

bir yorum bırakın