Faaliyet raporu hakkında merak edilenler

Pazarlama, sosyal medya iletişimi yönetimi, dijital pazarlama (e–postalama, SEO, blog tasarımı ve içerik yönetimi), iletişim danışmanlığı, halkla ilişkiler, kişiye özel PR ve etkinlik yönetimi alanlarında hizmet veren pazarlama, dijital pazarlama, halkla ilişkiler (PR) ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem Ajans Dijital Kalem, tüm sermaye şirketlerinin düzenlemek zorunda olduğu faaliyet raporlarını kurumunuz adına hazırlıyor, rapora dair tüm süreçlerin baştan sona yönetimini üstleniyor.

Ne zamana kadar hazırlanmalıdır?

Yıllık faaliyet raporu, ilgili olduğu hesap döneminin bitimini izleyen iki ay içinde hazırlanmalıdır. 01 Ocak-31 Aralık hesap dönemine sahip şirketlerde bu rapor, 28 Şubat’a kadar tamamlanmalıdır. Bu tarihten sonra hazırlanan raporlar da geçerli olacaktır ancak, raporun geç hazırlanmasından kaynaklanan bir zarar olursa, raporu hazırlayacakların sorumluluğu gündeme gelebilir. Bu rapor olmadan genel kurulun yapılamamaktadır.

Hedefe yönelik somut iletişimin hayat bulduğu tüm alanlarda etkin iletişim çözümleri geliştirmeyi hedefleyen halkla ilişkiler ve sosyal medya ajansı Dijital Kalem, tüm sermaye şirketlerinin düzenlemek zorunda olduğu faaliyet raporlarını kurumunuz adına hazırlıyor, rapora dair tüm süreçlerin baştan sona yönetimini üstleniyor.

Yıllık faaliyet raporunu hangi şirketler hazırlamalıdır?

Yıllık faaliyet raporu tüm sermaye şirketlerinde düzenlenmek zorundadır. Bu çerçevede, anonim şirketler, limited şirketler ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler faaliyet raporu düzenlemekle yükümlüdür.

Raporu hangi yöneticiler hazırlamalıdır?

Anonim şirketlerde yönetim kurulu, limited şirketlerde müdür veya müdürler kurulu bu raporu hazırlayacak yöneticilerdir. Şirket ne kadar büyük olursa olsun, söz konusu rapor aynı zamanda yönetim kurulunun şirketin faaliyetleri ile ilgili olarak “hesap verdiği” bir belge olması nedeniyle, raporu fiiliyatta başka yöneticiler hazırlasa da raporun hazırlanmasından ve içeriğinden yönetim kurulu üyeleri sorumludur.

bir yorum bırakın