Beden diliniz ne anlatıyor?

Beden dili iletişimin yüzde 60’ını, ses tonu iletişimin yüzde 30’unu, kelimeler ile yalnızca yüzde 10’unu oluşturuyor. Dijital pazarlama, pazarlama, marka danışmanlığı ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem, iletişimde bu denli önemli olan beden dili ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledi.  

Kolları göğüs hizasında tutmak

Kolları göğüs hizasında çapraz tutmak belki de beden dilinin en çok bilinen pozisyonlarından biridir. Bu duruş kişinin iletişimi kestiğini ve karşıdan gelen tüm bildirimlere kapalı olduğu anlamını taşır.

Gülümsemek

Gülümseme iletişimde önemli bir göstergedir. Gülümseme; gerçek ve samimiyetsiz gülümsemeler olarak iki başlık altında değerlendirmemiz mümkün. Gerçek bir gülümsemede ağız köşeleri açılır ve gözler belli bir oranda kısılır. Samimiyetsiz gülümsemelerde ise gözlerde herhangi bir kısılma ve değişiklik olmaz.

Göz teması kurmak

Göz teması kurmak iletişimin en önemli esaslarından biridir. Güveni ve samimiyeti temsil eder. Aynı zamanda göz teması iletişimin kalitesini ve etkisini arttırır.

Yüz, sakal ya da çeneyle oynamak

İletişimin sırasında sakallarıyla oynamak, çeneye ya da yüze dokunmak, bu kişinin derin düşünceler içerisinde olduğunu gösterir. Bu hareket ağırlık olarak bir konu hakkında düşünürken ve karar verme süreçlerinde ortaya çıkar.

Kaşları kaldırmak

Taraflardan birinin kaşlarını kaldırması onun şaşkınlık yaşadığı anlamını taşır. Ayrıca kaşları kaldırmak iletişimin konusunda göre herhangi bir davranışın onaylanmaması anlamına da gelebilir. Öte yandan kişi kaşlarını kaldırdıysa bir cevap da bekliyor olabilir.

Tırnak yemek

Tırnak yemek genellikle tedirginliğin ve içinde bulunulan durum özelinde yaşanan stresin bir göstergesidir. Ayrıca bu beden dili hareketi güvensizliğin de sembolüdür.

bir yorum bırakın