Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) istatistikleri

Bugün internetteki algı aralığı 8 saniye düzeylerinde ve Google’da dünya çapında saniyede 72.000 arama gerçekleştiriliyor. Küresel e-ticaret trafiğinin %39’u aramalardan geliyor. İnternette gezinme %93 gibi yüksek bir oranda arama motorlarıyla başlıyor. Tüm aramaların %58’i ise mobil cihazlar ile yapılıyor.

Dünya ve Türkiye ile ilgili istatistiklere göz atıldığında arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarının önemine bir kez daha tanık oluyoruz.

Pazarlama, dijital pazarlama, halkla ilişkiler (PR) ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem; dijital pazarlamanın en geniş kapsamlı çalışmalarının yapıldığı arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarıyla sitenizin Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarında üst sıralara çıkabilmenizi ve hedef kitlelerinizin marka, ürün ve hizmetlerinize ulaşmasını sağlıyor.

Site içi ve site dışı SEO teknikleriyle ve içerik üretimiyle arama motorlarında marka, ürün ve hizmetlerinize ait ilgili kelimeler aratıldığında arama sonuçlarda ilk sizin sitenizin çıkmasına öncülük ediyor.

bir yorum bırakın