Mutlaka Takip Etmeniz Gereken Yönetmenler 

Stanley Kubrick’ten Steven Spielberg’e, Quentin Tarantino’dan Francis Ford Coppola’ya,  Ridley Scott’tan James Cameron’a birçok yönetmen, bizi hayal dünyasına götüren ve yeni karakterlerle tanıştıran filmleri ile hafızalarımıza kazındılar. Bu büyük üstatların yanında genç ve nesil yönetmenler de etkileyici yapımlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyorlar.

Dijital pazarlama, pazarlama, marka danışmanlığı ve içerik üretimi ajansı Ajans Dijital Kalem yeni döneme damgasını vuran ve takip edilmesi gereken yönetmenler sizler için derledi.

Neill Blomkamp

Doğal ve foto-gerçekçi bilgisayar tarafından üretilen efektleri sıkça kullanan ve elde taşınan kameralarla çektiği filmleri ile beğenilen Neill Blomkamp, zaman zaman sosyal temalara da değiniyor. Yönetmenin öne çıkan ve mutlaka izlenmesi gerekenler listesinde yer alan filmleri ise şöyle; Yasak Bölge 9 (District 9), Elysium: Yeni Cennet, Chappie.

Bong Joon Ho

Dikkate değer bir diğer yönetmen için 2020 Oscar Ödül Töreni’nde Parazit (Parasite) adlı filmiyle en iyi yönetmen dalında ödülü alan Güney Koreli Bong Joon Ho. Filmlerinde kara mizah ile toplumsal sıkıntıları çok iyi harmanlayan ve farklı türdeki yapımları ile takip edilen Ho, Parazit ile ilk kez İngilizce olmayan bir filmle En İyi Film ödülü alarak Oscar tarihine geçmişti. Yönetmenin öne çıkan ve mutlaka izlenmesi gerekenler listesinde yer alan filmleri ise şöyle; Yaratık (The Host), Kar Küreyici (Snowpiercer), Cinayet Günlüğü (Memories of Murder) ve Ana (Mother).

Wes Anderson

Kendine has tarzı ve hikaye anlatışındaki farklılık ile göze batan Wes Anderson, son dönemin dikkat çeken Hollywood yönetmenlerinden. Filmlerinde kullandığı özgün karakterler, çekim teknikleri ve ünlü isimleri harmanlayan kadrolar ile izlenen Anderson, bugüne kadar Gwyneth Paltrow, Owen Wilson, Bill Murray, Jason Schwartzman, Tilda Swinton isimleri kadrosuna kattı. Yönetmenin öne çıkan ve mutlaka izlenmesi gerekenler listesinde yer alan filmleri ise şöyle; Köpek Adası (Isle of Dogs), Yükselen Ay Krallığı (Moonrise Kingdom), Yaman Tilki (Fantastic Mr. Fox), Tenenbaum Ailesi (The Royal Tenenbaums).

Damien Chazelle

Küçük yaşına rağmen; 1985 doğumlu; sayısız ödüle uzanan usta senarist ve yönetmen Damien Chazelle, ilk iki büyük filmi Whiplash ve La La Land ile dikkatleri üzerine çekmişti. Listemizdeki en genç yönetmen olan Chazelle’nin izleyebileceğiniz diğer filmleri arasında Cloverfield Yolu No: 10 ve Ay’da İlk İnsan (First Man) bulunuyor.

bir yorum bırakın