Scroll Top

Faaliyet Raporu

ii

Tüm sermaye şirketlerinin düzenlemek zorunda olduğu faaliyet raporlarını kurumunuz adına hazırlıyor, rapora dair tüm süreçlerin baştan sona yönetimini üstleniyoruz.

Yıllık faaliyet raporunun işlevi nedir?

Yıllık faaliyet raporunda şirketin ilgili hesap dönemine ait iş ve işlemlerinin akışı, her yönüyle finansal durumu doğru, eksiksiz, gerçeğe uygun bir şekilde yansıtılmak zorundadır. Gereği gibi hazırlanan yıllık faaliyet raporu, şirket faaliyetlerinin izlenebildiği ve şirketin kurumsal çerçevede yönetilip yönetilmediğini görülmesine olanak sağlayan temel belgedir.

Yıllık faaliyet raporunu hangi şirketler hazırlamalıdır?

Yıllık faaliyet raporu tüm sermaye şirketlerinde düzenlenmek zorundadır. Bu çerçevede, anonim şirketler, limited şirketler ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler faaliyet raporu düzenlemekle yükümlüdür.

Raporu hangi yöneticiler hazırlamalıdır?

Anonim şirketlerde yönetim kurulu, limited şirketlerde müdür veya müdürler kurulu bu raporu hazırlayacak yöneticilerdir. Şirket ne kadar büyük olursa olsun, söz konusu rapor aynı zamanda yönetim kurulunun şirketin faaliyetleri ile ilgili olarak “hesap verdiği” bir belge olması nedeniyle, raporu fiiliyatta başka yöneticiler hazırlasa da raporun hazırlanmasından ve içeriğinden yönetim kurulu üyeleri sorumludur.

Ne zamana kadar hazırlanmalıdır?

Yıllık faaliyet raporu, ilgili olduğu hesap döneminin bitimini izleyen iki ay içinde hazırlanmalıdır. 01 Ocak-31 Aralık hesap dönemine sahip şirketlerde bu rapor, 28 Şubat’a kadar tamamlanmalıdır. Bu tarihten sonra hazırlanan raporlar da geçerli olacaktır ancak, raporun geç hazırlanmasından kaynaklanan bir zarar olursa, raporu hazırlayacakların sorumluluğu gündeme gelebilir. Bu rapor olmadan genel kurulun yapılamamaktadır.