Faaliyet raporunuzu hazırlıyoruz

Tüm sermaye şirketlerinin düzenlemek zorunda olduğu faaliyet raporlarını kurumunuz adına hazırlıyor, rapora dair tüm süreçlerin baştan sona yönetimini üstleniyoruz.

Yıllık faaliyet raporunun işlevi nedir?

Yıllık faaliyet raporunda şirketin ilgili hesap dönemine ait iş ve işlemlerinin akışı, her yönüyle finansal durumu doğru, eksiksiz, gerçeğe uygun bir şekilde yansıtılmak zorundadır. Gereği gibi hazırlanan yıllık faaliyet raporu, şirket faaliyetlerinin izlenebildiği ve şirketin kurumsal çerçevede yönetilip yönetilmediğini görülmesine olanak sağlayan temel belgedir.

Faaliyet raporunun pazarlama materyali rolü nedir?

Faaliyet raporları yasal gerekliliklerinin yanı sıra kurumun yıllık faaliyetlerini, yeniliklerini, yarattığı değeri ve finansal sonuçlarını özetleyen, almanak işlevi gören yayınlardır. Bu özellikleriyle pazarlama materyali olarak da değerlendirilmektedirler.

Yıllık faaliyet raporunu hangi şirketler hazırlamalıdır?

Yıllık faaliyet raporu tüm sermaye şirketlerinde düzenlenmek zorundadır. Bu çerçevede, anonim şirketler, limited şirketler ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler faaliyet raporu düzenlemekle yükümlüdür.

Raporu hangi yöneticiler hazırlamalıdır?

Anonim şirketlerde yönetim kurulu, limited şirketlerde müdür veya müdürler kurulu bu raporu hazırlayacak yöneticilerdir. Şirket ne kadar büyük olursa olsun, söz konusu rapor aynı zamanda yönetim kurulunun şirketin faaliyetleri ile ilgili olarak “hesap verdiği” bir belge olması nedeniyle, raporu fiiliyatta başka yöneticiler hazırlasa da raporun hazırlanmasından ve içeriğinden yönetim kurulu üyeleri sorumludur.

Rapor hangi faaliyet dönemine ilişkin hazırlanmalıdır?

Yıllık faaliyet raporu, geçmiş faaliyet yılına ilişkin olarak hazırlanmaktadır.

Ne zamana kadar hazırlanmalıdır?

Yıllık faaliyet raporu, ilgili olduğu hesap döneminin bitimini izleyen iki ay içinde hazırlanmalıdır. 01 Ocak-31 Aralık hesap dönemine sahip şirketlerde bu rapor, 28 Şubat’a kadar tamamlanmalıdır. Bu tarihten sonra hazırlanan raporlar da geçerli olacaktır ancak, raporun geç hazırlanmasından kaynaklanan bir zarar olursa, raporu hazırlayacakların sorumluluğu gündeme gelebilir. Bu rapor olmadan genel kurulun yapılamamaktadır.

bir yorum bırakın